در برنامه « شب های فرهنگ » دکتر مجید کیانی؛ استاد دانشگاه تهران درباره کتاب “موسیقی کبیر” اثر فارابی مطالبی را بیان می کند . از آنجایی که آنتونی رابینز یکی از بهترین های علم موفقیت است شهرت خود تونی ارجعیت بیشتری به کتاب هایش دارد به طوریکه پیشنهاد میشود کتاب های آنتونی رابینز را بخوانید فرقی نمیکند چه کتابش باشد. سیدحسین نصر درباره این کتاب در یکی از تالیفات خود نوشته است: «کتاب موسیقی کبیر که در غرب با نام کتاب موسیقی عرب شناخته میشود، در واقع مطالعه تئوری موسیقی ایرانی در عصر خویش است. گفتنی است؛ کتاب موسیقی کبیر شاهکار فارابی در علم موسیقی است که با ترجمه زنده یاد آذرتاش آذرنوش برگردان شدهاست. کتاب«موسیقی کبیر» تالیف ماندگار ابونصر فارابی با ترجمه فاخر مرحوم دکتر مهدی برکشلی و کتاب«فلسفه هستی سیال» تالیف محمد جواد پیرمرادی به مرحله نهایی کتاب سال راه یافتند. باربد چون شنید که خسروپرویز در یاری رامشگران و نوازندگان میکوشد خواست خویشتن را بهدرگاه پرویز رساند ولی سرکش (رامشگر خاص پرویز) سالار بار را محرض آمد که از راه جستن باربد به دربار جلوگیری نماید ولی باربد با رساندن نغمههای خود به گوش شاه او را شیفته آواز خود ساخت. ظهور کتابهای جلد کاغذی در قرن بیستم راه را برای استفاده عموم از کتاب باز کرد.
کتاب موسیقی موارد استفاده
کتاب “موسیقی کبیر” در اصل دو جلد نوشته شدهاست که از جلد دوم آن هیچ اثری باقی نمانده. کتاب موسیقی کبیر در اصل دو جلد نوشته شدهاست که از جلد دوم آن هیچ اثری باقی نمانده. جلد چهارم کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب شامل 21 قصه از بهترین داستانهای مثنوی مولوی برای دانشآموزان است. برنامه شب های فرهنگ امشب ( ۱۲ دی ماه ) در بررسی کتاب “موسیقی کبیر” اثر فارابی و نگاهی به مقام فارابی در فلسفه اسلامی میزبان دکتر مجید کیانی؛ استاد دانشگاه تهران و دکتر حسن سید عرب؛ عضو هییت علمی دانشنامه جهان اسلام است . پس اگر کتاب انگیزشی مینویسید یا میخرید، بهتر است کتابی باشد که راهکارهای عملی و کاربردی درست به مخاطب ارائه دهد. این کتاب، که حاصل بیش از چهل سال تجربههای عملی و نظری مؤلف است، موارد مختلف پیوند شعر و موسیقی آوازی را با زبانی روشن و ارائهی نمونهها و مثالهای موسیقایی بیان میکند. فارابی کتاب بزرگ خود را بر پایۀ منابع یونانی و عربی و نیز بر دانش عمیقی که از موسیقی عملی دوران خود در شرق جهان اسلام داشت، تألیف کرد و از میان منابع یونانی از نوشتههای ارسطو و افلاطون و کتابهای موسیقی اقلیدس، اریستوکسن، نیکوماخوس، بطلمیوس و آریستدس کنتیلانوس بهره گرفت.
امیرکبیر نیز مانند دیگر سیاستمدارانی که پیرو او بودند، عمیقاً تحت تأثیر دستاوردهای غرب بود؛ اما بر این عقیده استوار بود که تکنولوژی غربی و پیشرفتهای سیاسیاش باید بدون اینکه کشور را در خدمت دیگران قرار دهد وارد ایران شود. مهدی برکشلی، استاد فیزیک و متخصص موسیقی، به واسطه پژوهشهای بسیارش در زمینه علم موسیقی و نظریات فارابی در ایران ملقب به «فارابی ثانی» شد. خبرگزاری ایمنا: کتاب «موسیقی کبیر» ابونصر فارابی با ترجمه زندهیاد مهدی برکشلی و سید عبدالله انوار نویسنده و مترجم، از سوی انتشارات سروش منتشر می شود. در حقیقت، یکی از اصول تعیین کننده در عالی کردن شرکت تا حدودی تناقض آمیز است؛ بدین معنی که از سویی شما به مدیرانی احتیاج دارید که گاهی اوقات با خشونت بحث و گفت و گو کنند و از سوی دیگر، در یافتن بهترین پاسخ ها به کسانی نیاز دارید که صرف نظر از علایق کوته فکرانه، برای اجرا درآوردن یک تصمیم به طور کامل با هم هماهنگ شوند. ترجمه، شرح و تصحیح برکشلی از كتاب «الموسيقي الكبير» سالها در نوبت انتشار بود که اکنون چاپ نخست آن از سوی انتشارات سروش با قطع رحلی و در 612 صفحه در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
سایت های افغانستان
This data w as c reated with the help of sahandbook Conte nt Generator DEMO.
از عصر فارابی تا عصر سبزواری، یعنی از قرن نهم تا نوزدهم میلادی، مبحث خلق جهان و حدوث و قدم عالم مهمترین بحث تفکر اسلامی بود. داستان مناسبی را انتخاب کنید تا با تاثیرات مختلف آشنا شده و درک بهتری نسبت به جهان پیرامون داشته باشند. مولف این کتاب برای هر کدام از مفاهیم فوق نمونه هایی جهت شنیدن و درک علمی آن ارائه می دهد. فلچر نمونه تمام عیار یک استاد بی رحم و خشن است و از طرفی کارش را خوب بلد است. بخشهایی از کتاب پیوند شعر و موسیقی آوازی بیشتر جنبهی آموزشی شفاهی دارد و مکتوب کردن آنها با مثالها و تمهیدات دیگر، به طوری که اثرگذار باشد، بسیار مشکل است. داستان اول از این مجموعه به نام«فارسی شکر است» محبوبیت زیادی دارد. ولادیسلاو داستان زندگی خود را در خلال جنگ جهانی دوم نوشته است. داستان از زبان «رقیه»، مادر خانواده روایت میشود و بسیار جذاب و پرکشش است. فارابی به پیروی از ارسطو معتقد بود که جهان «قدیم» است. اما برای آنکه از چهارچوب تعلیمات قرآنی خارج نشود، سعی کرد بین عقیده ارسطو و مسئله خلق جهان در قرآن راهی بیابد.
در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت ادامه مطلب.