کتاب جادوی فکر بزرگ نوشته دیوید جوزف شوارتز یکی از کلاسیک های ادبیات خودیاری و موفقیت است که برای اولین بار در سال ۱۹۵۹ منتشر شد. این کتاب به بررسی اهمیت تفکر بزرگ و تأثیر آن بر موفقیت های شخصی و حرفه ای می پردازد. در زیر به برخی از نکات کلیدی و مفاهیم اصلی کتاب جادوی فکر بزرگ اشاره می کنیم:
۱٫ قدرت تفکر بزرگ
شوارتز در این کتاب تأکید می کند که افراد باید اهداف و آرزوهای بزرگ تری برای خود تعیین کنند. او معتقد است که تفکر بزرگ می تواند به فرد انگیزه دهد تا به دستاوردهای بزرگ تری برسد و از محدودیت های ذهنی خود فراتر برود.
۲٫ تغییر نگرش
کتاب بر اهمیت نگرش مثبت تأکید دارد. شوارتز به خوانندگان می آموزد که چگونه می توانند نگرش خود را نسبت به چالش ها و موانع تغییر دهند و از آن ها به عنوان فرصت هایی برای یادگیری و رشد استفاده کنند.
۳٫ ایجاد اعتماد به نفس
یک بخش مهم از “جادوی فکر بزرگ” به ایجاد و تقویت اعتماد به نفس اختصاص دارد. شوارتز به خوانندگان تکنیک هایی را برای افزایش اعتماد به نفس خود ارائه می دهد، از جمله تعیین اهداف و دستیابی به آن ها.
۴٫ اقدام و عمل
شوارتز تأکید می کند که تفکر بزرگ به تنهایی کافی نیست و باید به اقدام و عمل منجر شود. او به اهمیت برنامه ریزی و ایجاد گام های عملی برای رسیدن به اهداف بزرگ اشاره می کند.
۵٫ ایجاد روابط مثبت
کتاب به اهمیت روابط اجتماعی و دوستی ها در موفقیت اشاره می کند. شوارتز می گوید که افراد باید با افرادی در ارتباط باشند که آن ها را تشویق و حمایت می کنند و از آن ها یاد می گیرند.
۶٫ فکر کردن به راه حل ها
شوارتز به جای تمرکز بر مشکلات، بر روی راه حل ها و فرصت ها تأکید می کند. او می گوید که افراد باید به جای نگرانی درباره مشکلات، به دنبال راه حل های ممکن باشند.
۷٫ تأثیر بر دیگران
کتاب همچنین به تأثیر مثبت تفکر بزرگ بر روی دیگران می پردازد. شوارتز می گوید که با تأثیرگذاری مثبت بر دیگران، می توان به ایجاد یک محیط حمایتی و موفق کمک کرد.
۸٫ استفاده از تجارب دیگران
شوارتز به خوانندگان توصیه می کند که از تجارب و موفقیت های دیگران بیاموزند و از آن به عنوان منبع الهام برای پیشرفت خود استفاده کنند.
بخشی از متن کتاب جادوی فکر بزرگ:
چگونه از شکست پیروزی بسازیم
مددکاران اجتماعی و دیگر افرادی که به نوعی با تبهکاران و مطرودان اجتماع سروکار دارند برآنند که این ارواح مصیبت زده که به زباله دان های اجتماع سرازیر شده اند، از لحاظ سن، تحصیلات، اعتقادات مذهبی و خاستگاه های تربیتی، کاملاً با یکدیگر متفاوتند.
بعضی از این افراد فوق العاده جوانند و بعضی دیگر پیر. معدودی فارغ التحصیلان کالج هستند و گروهی پایشان به هیچ مدرسه ای باز نشده است. بعضی متأهلند و بعضی مجرد؛ ولی تمامی این ولگردان محله های پست، یک وجه مشترک دارند: همگی مغلوب، ناکام و تیپا خورده اند. همه آن ها تحت شرایطی دردناک خرد شدن را تجربه کرده اند. همه آن ها با اصرار و حتی گاه با نگرانی می خواهند از آن تجربه خرد کننده از خان هفتم خود برای تان حرف بزنند.
شرح غربت و دردمندی این افراد را در چنین جملاتی می توان شنید: (همسرم مرا ول کرد و رفت) یا (دار و ندارم را از دست دادم و جای دیگری نداشتم که بروم) یا (به خاطر یک سلسله بدبیاری ها از اجتماع طرد شدم و کارم به این جا کشید.)
هنگامی که از گذرهای پست و کثیف پایین شهر که مأمن بزهکاران، گدایان و بی خانمان هاست، وارد محیط طبقات متوسط الحال می شویم، تفاوت های بارزی را در شیوه زندگی این دو گروه می بینیم.
با وجود این در می یابیم که این گروه هم دقیقا همان دلیل هایی را برای توجیه محرومیت شان می آورند که گروه قبل برای سقوط ویرانگر خود شرح می دادند. افراد متوسط الحال احساس شکست خوردگی می کنند. از شرایطی که به آن ها لطمه زده است زخم های التیام نیافته ای در دل دارند. اکنون دیگر به شدت محتاط هستند. با جان کندن جلو می روند و بیزار از خویش، از وحشتی که یک زندگی سرافرازانه برای شان ایجاد می کند می گریزند. آن ها احساس سرخوردگی می کنند ولی به سختی می کوشند تا در برابر محرومیتی که سرنوشت برای شان رقم زده است، تاب آورند.
نتیجهگیری
جادوی فکر بزرگ یک منبع الهام بخش برای افرادی است که به دنبال تغییرات مثبت در زندگی خود هستند. این کتاب روانشناسی به خوانندگان یادآوری می کند که با تفکر بزرگ و اقدام مؤثر، می توانند به اهداف شان برسند و زندگی ای شاداب و موفق داشته باشند. شوارتز با استفاده از مثال های واقعی و نقل قول های الهام بخش، به خوانندگان انگیزه می دهد تا از محدودیت های خود فراتر بروند و به سوی موفقیت حرکت کنند.
منبع: مجله کتاب طلا