شماره کتاب های او را که عموما به زیور ایجاز آراسته شده است ۱۰۲ نوشته اند. ابونصر فارابی بزرگترین فیلسوف قبل از ابن سینا و به قول فارمر بزرگترین فیلسوف اهل مدرسه بوده است. کتاب های فارابی غیر از ایجاز این حسن را دارد که از لحاظ اصطلاحات موسیقی بسیار غنی است به اضافه اینکه چون وی خود اهل موسیقی بوده و ساز می زده است بر خلاف ابن سینا و کندی که فقط موسییقی را از لحاظ فلسفه مورد بحث قرارر داده اند تنها به نقل آرای پیشینیان و طرح مسایل نظری اکتفا نکرده است. آثار به جامانده از حیات موسیقی در این دوران به کتیبه و سنگ نبشته ها ختم نمی شود و اسم مقامات و موزیسین های شاخص آن دوران در کتب تاریخی و ادبی ایران به تفصیل شرح داده شده است. در ادامه این مراسم و پیش از رونمایی از کتاب «موسیقی کبیر» ابونصر فارابی به ترجمه مهدی برکشلی، سیدعبدالله انوار، محقق و نویسنده و ادیب، به مطالبی در مورد خصوصیات شخصیت فارابی و همچنین بیان ویژگیهای حرفهای مهدی برکشلی پرداخت و دکتر ذکرگو، داماد مرحوم برکشلی، خاطراتی از دوران حیات حرفهای او برای حاضران بیان کرد. فضائلی ادامه داد: بعد دیگر اهمیت این مراسم رونمایی از کتاب «موسیقی کبیر» شخص مترجم این کتاب یعنی مرحوم مهدی برکشلی است، شخصیتی که در زمان خود صاحب دانشهای زیادی بوده است و از جمله کسانی است که وجاهت اخلاقی و علمی او بر کسی پوشیده نیست تا آنجا که به او لقب فارابی ثانی دادهاند و نکته سوم مقوله موسیقی است که همچنان به بحثهای عملی و نظری در مورد آن دامن میزنند که چون مقوله پیچیدهای است و ظرفیت بالایی دارد، باید مورد نظارت قرار گیرد و یله به حال خود رها نشود و مسائلی از این دست که جای صحبت زیاد دارد. Post was created with the he lp of sahandbook Content Generator D em oversi on!
کتاب موسیقی ناشناس افغانستان
وی گفت: صحبت از شخصی است که به معلم ثانی مسمی است و بهتر است در مورد نظریات وی در باب موسیقی به سخنرانی مترجم کتاب «موسیقی کبیر» مرحوم مهدی برکشلی اشارهای کنم که اعتقاد داشت: فارابی موسیقی را بر سه بخش تقسیم کرده بود؛ یکی موسیقی لذتبخش که ماهیت آن را به اثبات میرساند، دوم موسیقی تأثربرانگیز که هم موجب حزن و اندوه و هم موجب مسرت و شادی میشود و سوم موسیقی خیالانگیز که اوج موسیقی است و آرزوی همه هنرمندان که این تقسیمبندی نشان میدهد که تا چه اندازه موسیقی در زندگی آدمی نقش و جایگاه والایی دارد. او کتابی در ارتباط با فن موسیقی نوشته و در آن از قوانین صوت و نسبت های ریاضی، صحبت کرده است. این کتاب، با جمعآوری مستنداتی ارزشمند درباره موسیقی ایران، یکی از بهترین آثار در زمینه موسیقی است. فارابی شارح آثار ارسطو است به همین جهت او را معلم فروشگاه کتاب موسیقی ثانی خواندده اند. موسیقی یکی از هنرهای هفتگانه و تنها هنر شنیداری است که قدمتی به اندازه تاریخ انسان خردمند دارد.
Art icle was c reated by sahandbook Content Gener ator Demoversion !
سایت های افغانستان
وی تصریح کرد: با تمام این تفاصیل، هنر و یا فن موسیقی امری مهم بوده است که فارابی را با همه آن مقام و مرتبه علمیش به این تفکر واداشته که به ارائه نظریات و فرضیات در این باب بپردازد که بهتر است مطلبی را از مقدمه همین کتاب برایتان قرائت کنم که در آنجا فارابی اشاره به این نکته کرده است که این کتاب به درخواست دولت عباسی تهیه شده است و در تألیف آن به همه آثار متقدم خود مراجعه و همه آنها را مطالعه کرده است و اعتقاد به این مورد دارد که اگر اثری پس از آثار دیگر محققان در مورد هر چیزی ولو موسیقی تألیف شود، اگر حرف تازهای در آن مطرح نشده باشد، تنها توجیهش جویای نام بودن فرد مؤلف بوده است. باشکوه ترین بخش دوران پادشاهی ایران از لحاظ پیشرفت موسیقی و اعتبار و جایگاه والای اجتماعی موزیسین ها به دوره آخر یعنی امپراطوری ساسانیان بازمی گردد. بخش اول: ستاره شو! درپایان هر درس بخش مرور مکالمه و گرامر برای آن درس وجود دارد.
کتاب های هنرستان موسیقی
This post has been created by sahandbook Content Genera tor DEMO.
انتخاب خوب کتاب
ازاینرو فایلهای صوتِ کتاب درک و دریافت موسیقی راجرکیمیین را به صورت جدا در دسترس علاقهمندان قرار میدهیم؛ چراکه گاها سیدی موجود در کتاب بر اثر جابهجایی یا موارد دیگر قابل پردازشت نبوده و این مسئله باعث ناقص شدنِ بخش مهمی از این کتابِ ارزشمند میشود. این کتاب شامل درسنامه کاملی است که به تمامی سؤالات کتاب پاسخ میدهد؛ همچنین سؤالات متنوع بهصورت چهارگزینهای، جای خالی، کامل کنید و تشریحی در این کتاب طراحی شدهاند. از هنگام چاپ ویراست اول آن در ۱۹۷۶ تا امروز که ترجمه ی ویراست پنجم آن به فارسی ترجمه شده است، یکی از معتبرترین کتاب های درسی سال اول رشته ی موسیقی و نیز دوره های درک موسیقی برای دانشجویان دیگر رشته ها در ایالات متحده بوده و طی این سال ها در هر ویراست کامل تر و به روزتر شده است. ↑ «آشنایی با مراحل چاپ کتاب». اولین جلد آن در سال 1335 و توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است. وی گفت: آن چیزی که مسلم است، اینکه فارابی یک ایرانی است، انسانی اخلاقمدار، زاهد و قناعتپیشه که عمری را در زمینه فلسفه و علوم عصر خود صرف کرده است و جزء سرآمدان عصر و زمان خود و پس از آن تا به این لحظه بوده است.